کیت های بیوشیمیایی

مواد تشخیصی هستند که به منظور شناسایی و آنالیز مایعات بدن خون،ادرار،مایع نخاعی در آزمایشگاه بیوشیمی بالینی استفاده می شوند.

همچنین در اندازه گیری و تعیین سطح تشخیصی آنالیت های  مهم از قبیل: آنزیم ها،متابولیت ها،الکترولیت ها وغیره بکار برده می شوند این آنالیز نشان دهنده اطلاعات مهم مربوط به تشخیص و همچنین نظارت بر روند درمان است این مواد در تشخیص بیماری های کبدی،کلیوی،قلبی،استخوانی،مغزی،متابولیتی،گوارشی و … کاربرد فراوانی دارند کیت های تشخیصی بر اساس اصول مدرن طراحی و ساخته

می شوند.

این محصولات عمدتا به صورت مایع و آماده برای استفاده ساخته می شوند، مناسب برای استفاده در همه انواع رایج اتوآنالايزرهای بيوشیمی واسپکتروفتومترها هستند. این کیت های تشخیصی معمولا همراه با مواد کنترلی و کالیبراتور هستند.

 

کاربرد کیت آزمایشگاهی

این کیت های تشخیصی یک وسیله تشخیص آزمایشگاهی است  که برای آزمایش نمونه های بدست آمده از بدن انسان استفاده میشوند و اطلاعاتی را برای اهداف غربالگری، تشخیص عفونت یا نظارت بر درمان ارائه میدهند. درواقع کیتها برای تعیین وضعیت سلامتی در نظر گرفته شده اند.بطور کلی کیتهای بیوشیمی، رپید تست، سرولوژی، کمی لومینسانس برای تشخیص وضعیت بیماری باتوجه به سنجش محدوده غلظت مارکر مورد نظر(متابولیکی،تیروئیدی،قلبی،تومور و…)استفاده میشوند. آزمایشگاههای طبی بطور روزمره از کیت استفاده میکنند، که این کیتها عبارتند از: ترانس آمینازها، کلسترول،کلسیم،گلوکز،لیپاز،اسید اوریک، فسفاتازها،اوره،آمیلاز، و… بطورکلی کیتهای آزمایشگاهی به دو نوع تقسیم میشوند: کیتهای تحقیقاتی و کیتهای تشخیصی.

 نمونه ای از کیت های مهم:

کیت D-dimer چیست؟ یک آزمایش خون است که لخته شدن خون را به طور فعال درسیستم عروقی فرد نشان میدهد ، همچنین این آزمایش در تشخیص امبولی ریه و ترومبوزسیاهرگ عمقی سودمند است.

کیت HDLچیست ؟این کیت برای تشخیص و اندازه گیری چربی ورزشکاران است زمانی که ورزشکاران شروع به ورزش میکنند HDLبا دانسیته بالا تشکیل میشود و چربی بسیارخوبی است .

کیت LDLچیست؟این کیت برای تشخیص واندازه گیری چربی با دانسیته بسیار پایینی است. برای بدن بسیارمضر است واحتمال سکته قلبی را بالا میبرد این ازمایش به روش DIRECTMETHOD اندازه گیری میشود، یعنی مستقیما LDL اندازه گیری میشود.

کیت اسید اوریک(U.A)

این کیت ارتباط مستقیم با مصرف گوشت قرمز دارد، اگر چنانچه مصرف گوشت قرمز بالا برود به صورت نقص در بدن مشاهده میشود.به طوری که شخص احساس درد در شصت پا میکند همچنین کمبود آن الزام میکند که از قرص آهن شود و روش آن به صورت  URICASEانجام میشود که حجم آن 250 ml می باشد.

ایمونوگلبولینها

ایمونوگلبولین‌ها از دسته گلیکوپروتئین‌ها هستند که در سرم و مایعات بافتی تمام پستانداران وجود دارند و سه نوع آنها در میان پنج نوع که از اهمیت‌بیشتری‌برخوردار هستند عبارت است از:

IgA آنتی بادی

این نوع آنتی بادی در انواع مایعات بدن مانند سرم، بزاق، شیر مادر و ترشحات لوله گوارشی وجود دارد.

IgM آنتی بادی

این نوع از آنتی بادی‌ها اولین ایمونوگلوبین‌هایی هستند که در پاسخ به آنتی ژن‌ها در بدن تولید می‌شوند.

این آنتی بادی‌ها در برابر عوامل میکروبی و مهاجم پاسخ ضعیفی دارند و بیشتر در بیماری‌هایی مانند تبخال تولید آن‌ها افزایش می‌یابد.

IgG آنتی بادی

این نوع آنتی بادی که به ایمونوگلوبین نیز معروف است که فراوان‌ترین آنتی بادی در بدن به شمار می‌آید و در حدود ۱۵ درصد از کل پروتئین‌های سرم را به خود اختصاص داده است.

این آنتی بادی تنها در خون وجود دارد و قادر است با عبور از جفت وارد جنین شده و از آن در برابر عوامل بیگانه محافظت کند( ایمنی مادرزادی)

 

 

 

 

281 Comments. Leave new

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu